Mijn meisjes droom:
DE OLYMPISCHE SPELEN!

Mijn naam is Bodine Schoenmakers, 23 jaar oud en ik woon in het dorpje Berghem. Vanaf mijn vierde jaar ben ik begonnen met Taekwondo en droom ik al van de Olympische Spelen.

Mijn vader was mijn grote voorbeeld! Hij nam mij altijd mee naar de training. Toen ik 6 jaar oud was ben ik begonnen met wedstrijden vechten en al gauw bleek dat ik hier talent voor had. Op mijn 11de jaar vocht ik mijn eerste Nederlands Kampioenschappen en behaalde GOUD! Ook kreeg ik een uitnodiging van de nationale selectie waar ik tot op heden nog steeds deel van uitmaak!

Naast Taekwondo was studeren ook belangrijk! Ik heb de opleiding Lifestyle coach gestudeerd en ook mijn diploma behaald. Ik train, werk en reis meer dan 50 uur per week en dit heeft natuurlijk ook al de nodige prestaties opgeleverd.

  • 13 voudig Nederlands Kampioen
  • 2de en 3de op de Europese Kampioenschappen
  • Meerdere internationale titels en medailles behaald in Bulgarije, Chili, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Turkije en nog veel meer landen
  • 35ste op de Wereld en 37ste op de Olympische ranglijst
  • Nederland op meerdere Wereld Kampioenschappen vertegenwoordigd in Egypte en Groot-Brittannië en ook 1x op de zomer Universiade in Taiwan (Olympische Spelen voor studenten)

Ook ben ik geselecteerd in de klasse dames -57kg om Nederland te vertegenwoordigen op het Olympisch Kwalificatie toernooi. Dit Olympisch kwalificatie toernooi zal 17 en 18 april plaats vinden in Moskou, Rusland. Nederland mag maar 2 dames en 2 heren uitzenden naar dit toernooi. Van iedereen die Taekwondo beoefent in Nederland kan ik met trots zeggen dat ik 1 van de 4 ben!

Mijn uiteindelijke doel is om mijzelf te plaatsen voor Tokyo 2020 en Parijs 2024. Maar om mijzelf te plaatsen moet ik de finale van het Olympisch kwalificatie toernooi halen. Om hier op mijn best te presteren moet ik nog een aantal belangrijke toernooien en trainingsstages afwerken. Dit kost enorm veel geld! Met een ietwat financiële ondersteuning vanuit onze bond is het voor mij als topsporter bijna onmogelijk om te concurreren met de wereldtop. Ik moet veel meer dingen doen dan de andere topsporters in de wereld. Zij hoeven vaak alleen maar te trainen en te vechten en alles wordt voor hen geregeld en bekostigd.

Voorbeeld: gemiddelde kosten van één toernooi

  • Inschrijfgeld per toernooi: €100
  • Vliegticket: +/- €200 tot €600
  • Hotel: +/- €150 tot €500
  • Eten, drinken, vervoer: €200 tot €500

Ik woon in Berghem, werk in Oss, maar train in Amersfoort. Ik werk 5 dagen (minimaal 20 uur) in de week op kantoor bij mijn vader in zijn metaalbedrijf. Daarnaast ben ik mijn eigen bedrijfje Change4Yourself gestart om wat extra bij te verdienen. Dit gebruik ik voornamelijk om mijn reiskosten te dekken . Ik moet namelijk 4 tot 5x per week een uur rijden van Berghem naar Amersfoort om te trainen. De volgende ochtend moet ik weer van Amersfoort terug naar Oss om te werken en dezelfde avond weer naar Amersfoort om te trainen!

Willen jullie ook onderdeel zijn van mijn weg naar de Olympische Spelen steun mij dan via mijn crowdfundingcampagne. Alle donaties klein of groot helpen mij enorm!

Bodine crowdfunding givebacks

€10: Social Media bedankje
(Via één van mijn social media kanalen zal ik je een persoonlijk bedankje sturen)

€17,50: Social Media bedankje + Change4Yourself sleutelhanger
(Via één van mijn social media kanalen zal ik je een persoonlijk bedankje sturen + je krijgt een sleutelhanger van mijn bedrijfje Change4Yourself)

€50: PT/Small Group Lesson
(Krijg een PT les van mij of bij voldoende aanmeldingen een groepsles van maximaal 4-5 personen per les)

€75: Souvenirtjes uit 3 landen
(Ontvang 3 verschillende souvenirtjes uit 3 verschillende landen)

€100 Foto + handtekening
(Ontvang een foto van mij + een handtekening)

€200 Logo op mijn website
(Plaats uw logo op mijn website voor heel het jaar 2020)

€250 Logo op mijn warming up trui + foto op toernooien
(Ga mee op reis naar al mijn toernooien en support mij overal ter wereld)

€500 Taekwondopak + handtekening op foto (1 beschikbaar)
(Mijn taekwondopak waarmee ik zilver op de Europese Kampioenschappen heb gehaald)

€1000 logo op mijn trainingspak
(Uw logo komt op mijn trainingsjasje en trainingsbroek)